Macadamia Nut Oil Macadamia Nut olie

Macadamia integrifolia: This tree is native to Australia. Macadamia integrifolia: Deze boom is inheems in Australië. Also known as Queensland nut oil, this cold pressed oil is high in palmitoleic acid, a monounsaturated fatty acid that acts as an antioxidant, preventing deterioration of cell membranes. Ook bekend als Queensland moer olie, dit koud geperste olie is hoog in palmitoleic zuur, een enkelvoudig onverzadigde vetzuren die fungeert als een antioxidant, dat een verslechtering van celmembranen. For mature skin it is hydrating and gentle. Voor volwassen is de huid hydrateren en zacht. It is a skin lubricant and is easily absorbed by the skin, sometimes described as a “”"”vanishing oil.”"”" Helpful in cases of sunburn and wound healing. This oil has a long shelf life and good resistance to rancidity. It also has a mild laxative action. Macadamia nut oil contains about 80% monounsaturated fatty acids and a higher percentage of palmitoleic acid than other vegetable oils. Palmitoleic acid does not occur in any other plant oil. SAP value: 195.0. INCI: Madamamia integrifolia (Macadamia nut) seed oil. At 3%, macadamia oil is the lowest of all culinary oils in polyunsaturated Omega 6 fatty acids (olive oil=8%, canola=23%). Excessive Omega 6 Fatty Acids may have an adverse impact on blood clotting, immune function & inflammation. Monounsaturates tend to lower LDL (bad) cholesterol levels but do not change HDL (good) cholesterol levels. Polyunsaturates lower both. Macadamia oil is 55-67% oleic acid. Oleic acid apparently increases the incorporation of omega-3 fatty acids into cell membranes. This oil is low in saturated fat (approximately 14%, of which roughly 26% is benign Stearic acid). Because of its high smoke point and monounsaturated level, Macadamia oil is least likely to develop the unhealthful trans fatty acids and lipid peroxides when heated. Can be used for stir-fry because of its very high smoke point 410ºF. (Depending on quality and age, olive oil breaks down at less than 325°̊). Macadamia oil has a very long shelf life due to the high natural levels of monounsaturates (that limit the points where oxygen can attack) and antioxidants (that restrict oxidation). Het is een smeermiddel en huid wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid, soms beschreven als een "" "" vanishing olie ."""" nuttig zijn in gevallen van zonnebrand en wondgenezing. Deze olie heeft een lange houdbaarheid en goede weerstand tegen ranzig. Het heeft ook een mild laxerende actie. Macadamia noten olie bevat ongeveer 80% enkelvoudig onverzadigde vetzuren en een hoger percentage van palmitoleic zuur dan andere plantaardige oliën. Palmitoleic zuur in geen enkele andere plantaardige olie. SAP waarde: 195,0. INCI: Madamamia integrifolia (Macadamia noten) zaad olie. Op 3%, Macadamia olie is de laagste van alle culinaire olie in poly-omega-6 vetzuren (olijfolie = 8%, canola = 23%). Overmatig omega-6 vetzuren hebben een negatief effect op de bloedstolling, het immuunsysteem en ontsteking. Monounsaturates meestal lager LDL (slecht) cholesterol, maar niet veranderen HDL (goed) cholesterol. Polyunsaturates lager beide. Macadamia olie wordt 55-67% oliezuur. Oliezuur blijkbaar verhoogt de opname van omega-3 vetzuren in celmembranen. Deze olie is laag in verzadigd vet (ongeveer 14%, waarvan ongeveer 26% is benigne Stearinezuur). Vanwege het hoge rook en enkelvoudig niveau, Macadamia olie is de minste kans op de ontwikkeling van de unhealthful trans-vetzuren en lipide peroxiden bij verwarming. Kan worden gebruikt voor sauteren vanwege de zeer hoge rook punt 410 º F. (Afhankelijk van de kwaliteit en de leeftijd, olijfolie komt neer op minder dan 325 ° ̊). Macadamia olie heeft een heel lange houdbaarheid te wijten aan de hoge niveaus van natuurlijke monounsaturates (dat beperking van de punten waar zuurstof kan aanval) en antioxidanten (die beperken oxidatie).

Macadamia Oil Macadamia Olie


Latin Name : macadamia integrifolia Latijnse naam: Macadamia integrifolia
Forms Available : oil Formulieren ter beschikking: olie

Macadamia Oil - macadamia integrifolia - This tree is native to Australia. Macadamia Oil - Macadamia integrifolia - Deze boom is inheems in Australië. Also known as Queensland nut oil, this cold pressed oil is high in palmitoleic acid, a monounsaturated fatty acid that acts as an antioxidant, preventing deterioration of cell membranes. Ook bekend als Queensland moer olie, dit koud geperste olie is hoog in palmitoleic zuur, een enkelvoudig onverzadigde vetzuren die fungeert als een antioxidant, dat een verslechtering van celmembranen. For mature skin it is hydrating and gentle. Voor volwassen is de huid hydrateren en zacht. It is a skin lubricant and is easily absorbed by the skin, sometimes described as a “”"”vanishing oil.”"”" Helpful in cases of sunburn and wound healing. This oil has a long shelf life and good resistance to rancidity. It also has a mild laxative action. Macadamia nut oil contains about 80% monounsaturated fatty acids and a higher percentage of palmitoleic acid than other vegetable oils. Palmitoleic acid does not occur in any other plant oil. Het is een smeermiddel en huid wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid, soms beschreven als een "" "" vanishing olie ."""" nuttig zijn in gevallen van zonnebrand en wondgenezing. Deze olie heeft een lange houdbaarheid en goede weerstand tegen ranzig. Het heeft ook een mild laxerende actie. Macadamia noten olie bevat ongeveer 80% enkelvoudig onverzadigde vetzuren en een hoger percentage van palmitoleic zuur dan andere plantaardige oliën. Palmitoleic zuur in geen enkele andere plantaardige olie.

Aromatherapy & Health Uses : Helpful in cases of sunburn and wound healing. Aromatherapie & Gezondheid Gebruikt: Handige in gevallen van zonnebrand en wondgenezing. For mature skin it is hydrating and gentle. Voor volwassen is de huid hydrateren en zacht. It is a skin lubricant and is easily absorbed by the skin Het is een smeermiddel huid en is gemakkelijk door de huid geabsorbeerd


[ Purchase Macadamia Oil Based Products ] [Aankoop Macadamia olie gebaseerde producten]
- --
[ Recipes ] [Recepten]

Posted in Macadamia on Jun 9th, 2008, 2:31 pm by michael Gepubliceerd in Macadamia op 9 juni, 2008, 2:31 pm door michael

No comments yet. Er zijn nog geen reacties. Be the first. Wees de eerste.

Leave a reply Laat een reactie