Macadamia Nut Oil Olej z orzechów Macadamia
Macadamia integrifolia: This tree is native to Australia. Macadamia integrifolia: To drzewo jest natywny dla Australia. Also known as Queensland nut oil, this cold pressed oil is high in palmitoleic acid, a monounsaturated fatty acid that acts as an antioxidant, preventing deterioration of cell membranes. Również znany jako Queensland orzech ropy naftowej, w tym oleju tłoczonym na zimno jest w wysokiej Kwas oleopalmitynowy, jednonienasycone kwasy tłuszczowe, że działa jako przeciwutleniacz, zapobieganie pogarszaniu się stanu błony komórkowe. For mature skin it is hydrating and gentle. Dla dojrzałych jest nawilżania skóry i delikatnie. It is a skin lubricant and is easily absorbed by the skin, sometimes described as a “”"”vanishing oil.”"”" Helpful in cases of sunburn and wound healing. This oil has a long shelf life and good resistance to rancidity. It also has a mild laxative action. Macadamia nut oil contains about 80% monounsaturated fatty acids and a higher percentage of palmitoleic acid than other vegetable oils. Palmitoleic acid does not occur in any other plant oil. SAP value: 195.0. INCI: Madamamia integrifolia (Macadamia nut) seed oil. At 3%, macadamia oil is the lowest of all culinary oils in polyunsaturated Omega 6 fatty acids (olive oil=8%, canola=23%). Excessive Omega 6 Fatty Acids may have an adverse impact on blood clotting, immune function & inflammation. Monounsaturates tend to lower LDL (bad) cholesterol levels but do not change HDL (good) cholesterol levels. Polyunsaturates lower both. Macadamia oil is 55-67% oleic acid. Oleic acid apparently increases the incorporation of omega-3 fatty acids into cell membranes. This oil is low in saturated fat (approximately 14%, of which roughly 26% is benign Stearic acid). Because of its high smoke point and monounsaturated level, Macadamia oil is least likely to develop the unhealthful trans fatty acids and lipid peroxides when heated. Can be used for stir-fry because of its very high smoke point 410ºF. (Depending on quality and age, olive oil breaks down at less than 325°̊). Macadamia oil has a very long shelf life due to the high natural levels of monounsaturates (that limit the points where oxygen can attack) and antioxidants (that restrict oxidation). To jest smar skórę i jest łatwo wchłaniane przez skórę, czasem określana jako "" vanishing ropy ."""" pomocne w przypadku poparzenia słonecznego i gojenia ran. Olej ma długą trwałość i dobrą odporność na rancidity. To również ma mieć łagodne działanie. Mąka olej zawiera ok. 80% i jednonienasycone kwasy tłuszczowe wyższy procent Kwas oleopalmitynowy niż inne oleje roślinne. Kwas oleopalmitynowy nie występuje w innych roślin oleistych. SAP wartości: 195,0. INCI: Madamamia integrifolia (Mąka) nasion oleistych. Na poziomie 3%, olej macadamia jest najniższe spośród wszystkich kulinarnych olejów w polinienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 6 (oliwa z oliwek = 8%, ośrodek = 23%). Nadmierne kwasy tłuszczowe Omega 6 może mieć niekorzystny wpływ na krzepnięcia krwi, reakcje immunologiczne i stan zapalny. jednonienasyconych kwasów tłuszczowych na ogół niższy LDL (zły) poziom cholesterolu, ale nie zmieniają HDL (dobry) poziom cholesterolu. wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zarówno niższe. Macadamia olej jest 55-67% kwasu oleinowego. kwas oleinowy pozornie zwiększa włączenia omega-3 kwasów tłuszczowych w błony komórkowe. olej ma niską zawartość tłuszczów nasyconych (około 14%, z czego około 26% jest łagodne kwas stearynowy). Ze względu na wysoki punkt dymu i jednonienasycone, olej Macadamia jest najmniej prawdopodobne, aby rozwinąć unhealthful trans kwasów tłuszczowych i nadtlenki lipidów po podgrzaniu. może być użyty do mieszać-narybku, ponieważ jego bardzo wysoka dym punkcie 410 ° F. (w zależności od jakości i wieku, oliwy z oliwek rozkładowi na mniej niż 325 ° ̊). Macadamia olej ma bardzo długim okresie życia ze względu na wysoki poziom naturalnych jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (ten limit punktów, gdzie można atak tlenu) i przeciwutleniaczy (które ograniczają utleniania).
| Macadamia Oil Macadamia Oil | |
| |
Latin Name : macadamia integrifolia Łacina Nazwa: Macadamia integrifolia Forms Available : oil Formularze dostępne: olej Macadamia Oil - macadamia integrifolia - This tree is native to Australia. Macadamia Oil - macadamia integrifolia - To drzewo jest natywny dla Australia. Also known as Queensland nut oil, this cold pressed oil is high in palmitoleic acid, a monounsaturated fatty acid that acts as an antioxidant, preventing deterioration of cell membranes. Również znany jako Queensland orzech ropy naftowej, w tym oleju tłoczonym na zimno jest w wysokiej Kwas oleopalmitynowy, jednonienasycone kwasy tłuszczowe, że działa jako przeciwutleniacz, zapobieganie pogarszaniu się stanu błony komórkowe. For mature skin it is hydrating and gentle. Dla dojrzałych jest nawilżania skóry i delikatnie. It is a skin lubricant and is easily absorbed by the skin, sometimes described as a “”"”vanishing oil.”"”" Helpful in cases of sunburn and wound healing. This oil has a long shelf life and good resistance to rancidity. It also has a mild laxative action. Macadamia nut oil contains about 80% monounsaturated fatty acids and a higher percentage of palmitoleic acid than other vegetable oils. Palmitoleic acid does not occur in any other plant oil. To jest smar skórę i jest łatwo wchłaniane przez skórę, czasem określana jako "" vanishing ropy ."""" pomocne w przypadku poparzenia słonecznego i gojenia ran. Olej ma długą trwałość i dobrą odporność na rancidity. To również ma mieć łagodne działanie. Mąka olej zawiera ok. 80% i jednonienasycone kwasy tłuszczowe wyższy procent Kwas oleopalmitynowy niż inne oleje roślinne. Kwas oleopalmitynowy nie występuje w innych roślin oleistych. Aromatherapy & Health Uses : Helpful in cases of sunburn and wound healing. Aromaterapia Zdrowie i zastosowań: pomocne w przypadku poparzenia słonecznego i gojenia ran. For mature skin it is hydrating and gentle. Dla dojrzałych jest nawilżania skóry i delikatnie. It is a skin lubricant and is easily absorbed by the skin To jest smar skórę i jest łatwo wchłaniane przez skórę [ Purchase Macadamia Oil Based Products ] [Macadamia Oil zakupu produktów opartych] - -- [ Recipes ] [Recepty] | |























