Macadamia Nut Oil Macadamia Nut Oil

Macadamia integrifolia: This tree is native to Australia. Macadamia integrifolia: Det här trädet är infödd till Australien. Also known as Queensland nut oil, this cold pressed oil is high in palmitoleic acid, a monounsaturated fatty acid that acts as an antioxidant, preventing deterioration of cell membranes. Kallas även Queensland nut olja, denna kalla pressade oljan är hög i Palmitinoljesyra syra, en enkelomättade fettsyror som fungerar som en antioxidant, förebygga försämring av cellens membran. For mature skin it is hydrating and gentle. För mogen hud det är hydrating och milda. It is a skin lubricant and is easily absorbed by the skin, sometimes described as a “”"”vanishing oil.”"”" Helpful in cases of sunburn and wound healing. This oil has a long shelf life and good resistance to rancidity. It also has a mild laxative action. Macadamia nut oil contains about 80% monounsaturated fatty acids and a higher percentage of palmitoleic acid than other vegetable oils. Palmitoleic acid does not occur in any other plant oil. SAP value: 195.0. INCI: Madamamia integrifolia (Macadamia nut) seed oil. At 3%, macadamia oil is the lowest of all culinary oils in polyunsaturated Omega 6 fatty acids (olive oil=8%, canola=23%). Excessive Omega 6 Fatty Acids may have an adverse impact on blood clotting, immune function & inflammation. Monounsaturates tend to lower LDL (bad) cholesterol levels but do not change HDL (good) cholesterol levels. Polyunsaturates lower both. Macadamia oil is 55-67% oleic acid. Oleic acid apparently increases the incorporation of omega-3 fatty acids into cell membranes. This oil is low in saturated fat (approximately 14%, of which roughly 26% is benign Stearic acid). Because of its high smoke point and monounsaturated level, Macadamia oil is least likely to develop the unhealthful trans fatty acids and lipid peroxides when heated. Can be used for stir-fry because of its very high smoke point 410ºF. (Depending on quality and age, olive oil breaks down at less than 325°̊). Macadamia oil has a very long shelf life due to the high natural levels of monounsaturates (that limit the points where oxygen can attack) and antioxidants (that restrict oxidation). Det är en hud smörjmedel och är lätt tas upp genom huden, som ibland beskrivs som en "" "" Vanishing olja ."""" hjälp i fall av solbränna och sårläkning. Denna olja har en lång hållbarhet och god resistens mot härsknar. Det har också en milt laxerande. Macadamia nöt olja innehåller ca 80% enkelomättade fettsyror och en större andel Palmitinoljesyra syra än andra vegetabiliska oljor. Palmitinoljesyra syra uppstår inte i någon annan vegetabilisk olja. SAP värde: 195,0. INCI: Madamamia integrifolia (Macadamia nut) fröolja. Vid 3%, makadamianöt olja är den lägsta av alla kulinariska oljor i fleromättade omega 6-fettsyror (olivolja = 8%, centrerat = 23%). Överdriven Omega 6-fettsyror kan ha en negativ inverkan på blodproppar, immunförsvar och inflammation. Monounsaturates tenderar att sänka LDL (dåliga) kolesterolnivåer men inte ändrar HDL (goda) kolesterolnivåer. fleromättade lägre båda. Macadamia olja är 55-67% oljesyra. Olein uppenbarligen ökar införlivandet av omega-3 fettsyror i cellmembranen. Denna olja har låg halt av mättat fett (ca 14%, varav ca 26% är godartade Stearin). På grund av dess höga rök punkt och enkelomättade nivå, Macadamia olja har minsta möjlighet att utveckla unhealthful transfettsyror och lipid peroxider vid uppvärmning. Kan användas för stir-yngel på grund av dess mycket höga rök punkt 410 º F. (Beroende på kvalitet och ålder, olivolja bryts ned till mindre än 325 ° ̊). Macadamia olja har en mycket lång hållbarhet på grund av de höga naturliga halter av monounsaturates (att begränsa de punkter där syre kan attackera) och antioxidanter (som begränsar oxidation).

Macadamia Oil Macadamia Oil


Latin Name : macadamia integrifolia Latin Namn: Macadamia integrifolia
Forms Available : oil Blanketter Tillgänglig: olja

Macadamia Oil - macadamia integrifolia - This tree is native to Australia. Macadamia Oil - Macadamia integrifolia - Det här trädet är infödd till Australien. Also known as Queensland nut oil, this cold pressed oil is high in palmitoleic acid, a monounsaturated fatty acid that acts as an antioxidant, preventing deterioration of cell membranes. Kallas även Queensland nut olja, denna kalla pressade oljan är hög i Palmitinoljesyra syra, en enkelomättade fettsyror som fungerar som en antioxidant, förebygga försämring av cellens membran. For mature skin it is hydrating and gentle. För mogen hud det är hydrating och milda. It is a skin lubricant and is easily absorbed by the skin, sometimes described as a “”"”vanishing oil.”"”" Helpful in cases of sunburn and wound healing. This oil has a long shelf life and good resistance to rancidity. It also has a mild laxative action. Macadamia nut oil contains about 80% monounsaturated fatty acids and a higher percentage of palmitoleic acid than other vegetable oils. Palmitoleic acid does not occur in any other plant oil. Det är en hud smörjmedel och är lätt tas upp genom huden, som ibland beskrivs som en "" "" Vanishing olja ."""" hjälp i fall av solbränna och sårläkning. Denna olja har en lång hållbarhet och god resistens mot härsknar. Det har också en milt laxerande. Macadamia nöt olja innehåller ca 80% enkelomättade fettsyror och en större andel Palmitinoljesyra syra än andra vegetabiliska oljor. Palmitinoljesyra syra uppstår inte i någon annan vegetabilisk olja.

Aromatherapy & Health Uses : Helpful in cases of sunburn and wound healing. Aromaterapi & Hälsa Använder: hjälp i fall av solbränna och sårläkning. For mature skin it is hydrating and gentle. För mogen hud det är hydrating och milda. It is a skin lubricant and is easily absorbed by the skin Det är en hud smörjmedel och är lätt tas upp genom huden


[ Purchase Macadamia Oil Based Products ] [Inköp Macadamia Oil baserade produkter]
- --
[ Recipes ] [Recept]

Posted in Macadamia on Jun 30th, 2008, 4:38 pm by michael Posted in Macadamia den 30 juni 2008, 4:38 pm från Michael

No comments yet. Inga kommentarer ännu. Be the first. Var först.

Leave a reply Lämna ett svar

Close Nära
E-mail It E-post Det