Shea Nut Oil Shea Nut Oil

Shea Butter (Butyrospermum parkii) is obtained by cold pressing of the fruits (seeds) of the karité tree followed by a full refining process. Sheasmör (BUTYROSPERMUM PARKII) erhålls genom kallpressning av frukter (frön) av karité träd följas av en fullständig raffinering. During the pressing of the butter, a liquid fraction appears as shea oil which offers an exceptional skin feel. Under pressning av smöret, en flytande fraktion visas som Shea olja som erbjuder en enastående hud känsla. Shea is well known to assist cutaneous dryness, dermatitis and dermatoses, eczema, solar erythema and burns. Shea är väl känt att bistå kutan torrhet, hudinflammation och dermatoses, eksem, sol erytem och brännskador. In Europe this oil is used in foods and confections to replace fats and to enhance food texture and flavor. I Europa är denna olja som används i livsmedel och konfekt att ersätta fett och för att förbättra livsmedels konsistens och smak. The oil is golden in color. Oljan är gyllengul färg. Suggested uses: Use from 3% to 20% in creams and lotions, soaps and balms, or 100% pure as a moisturizing serum or massage oil. Exempel på användning: Använd från 3% till 20% i krämer och lotion, tvål och balms, eller 100% ren som en moisturizing serum eller massage olja. Use it in lip balms, body butters, soap and other toiletries where you might prefer a liquid oil rather than solid shea butter. Använd den i lip balms, kroppen smör, tvål och andra hygienprodukter där du kanske föredrar ett flytande olja i stället för fasta sheasmör. This oil can be used straight as a massage oil or can become part of a massage oil blend. Denna olja kan användas direkt som en massage olja eller kan bli en del av en massage olja blandningen. Shelf life: @18 months if properly stored. Hållbarhet: @ 18 månader om den lagras. SAP value: 170-195. SAP värde: 170-195. INCI: Butyrospermum Parkii Seed Oil. INCI: Butyrospermum parkii Seed Oil.


Shea Oil Shea Oil


Latin Name : butyrospermum parkii Latin Namn: Butyrospermum parkii

Forms Available : oil, butter Formulär som finns: olja, smör

Shea Oil - butyrospermum parkii - Shea is well known to assist cutaneous dryness, dermatitis and dermatoses, eczema, solar erythema and burns. Shea Olja - Butyrospermum parkii - Shea är väl känt att bistå kutan torrhet, hudinflammation och dermatoses, eksem, sol erytem och brännskador. In Europe this oil is used in foods and confections to replace fats and to enhance food texture and flavor. I Europa är denna olja som används i livsmedel och konfekt att ersätta fett och för att förbättra livsmedels konsistens och smak. The oil is golden in color. Oljan är gyllengul färg. Suggested uses: Use from 3% to 20% in creams and lotions, soaps and balms, or 100% pure as a moisturizing serum or massage oil. Exempel på användning: Använd från 3% till 20% i krämer och lotion, tvål och balms, eller 100% ren som en moisturizing serum eller massage olja. Use it in lip balms, body butters, soap and other toiletries where you might prefer a liquid oil rather than solid shea butter. Använd den i lip balms, kroppen smör, tvål och andra hygienprodukter där du kanske föredrar ett flytande olja i stället för fasta sheasmör. This oil can be used straight as a massage oil or can become part of a massage oil blend. Denna olja kan användas direkt som en massage olja eller kan bli en del av en massage olja blandningen.

Aromatherapy & Health Uses : Shea is well known to assist cutaneous dryness, dermatitis and dermatoses, eczema, solar erythema and burns. Aromaterapi & Hälsa Använder: Shea är väl känt att bistå kutan torrhet, hudinflammation och dermatoses, eksem, sol erytem och brännskador.


[ Purchase Shea Oil Based Products ] [Inköp Shea Oil baserade produkter]
- --
[ Recipes ] [Recept]




Posted in Shea on Jun 16th, 2008, 7:27 am by michael Posted in Shea den 16 juni 2008, 7:27 am av Michael

No comments yet. Inga kommentarer ännu. Be the first. Var först.

Leave a reply Lämna ett svar

Close Nära
E-mail It E-post Det